بازگشت

بيان درخواست از خداوند


اين قسم را مي توان در سطح فكر و انديشه صحيفه سجّاديّه نيز مطرح نمود.

در كتاب شريف صحيفه سجّاديّه، جمله هاي فراواني را مي توان يافت كه در آنها امام سجّاد عليه السلام از خداوند متعال حاجت و خواسته اي دارند. خصوصاً آنكه برخي از دعاها تماماً پيرامون طرح و بيان حاجتِ خاصّي است. اين دعاها گاهي طلب منافع است و گاه دوري از ضررها و دفع مضرّات.

مثال اول (طلب منافع): «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ ارْزُقْنِي خَوْفَ غَمِّ الْوَعِيدِ، وَ شَوْقَ ثَوَابِ الْمَوْعُودِ، حَتَّي أَجِدَ لَذَّةَ مَا أَدْعُوكَ لَهُ، وَ كَأْبَةَ مَا أَسْتَجِيرُ بِكَ مِنْهُ». [1] .

مثال دوم (دوري از ضرر): «اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْ ظِلَّهُ عَلَيْنَا سَمُومًا، وَ لَا تَجْعَلْ بَرْدَهُ عَلَيْنَا حُسُومًا، وَ لَا تَجْعَلْ صَوْبَهُ عَلَيْنَا رُجُومًا، وَ لَا تَجْعَلْ مَاءَهُ عَلَيْنَا أُجَاجًا». [2] .


پاورقي

[1] «خداوندا بر محمّد و خاندانش درود فرست و ترسِ اندوهِ وعده ها(ي عذاب) و اشتياقِ پاداشِ وعده ها(ي بهشتي) را روزي ام فرما. تا لذّت آنچه را كه تو را براي آن مي خوانم و اندوه آنچه را كه از آن به تو پناه مي آورم، دريابم». (دعاي 22، بند 9).

[2] «خداوندا سايه آن (ابر) را بر ما گرم و سوزان قرار نده و سردي اش را بر ما شوم و باريدنش را بر ما تير بلا قرار نده و آبش را بر ما شور و تلخ نگردان». (دعاي 19، بند 6).